300 g buče (muškatne, maslenke ali hokkaido) . 150 g korenja . 50 g ajdove kaše . pol žličke soli . četrt žličke mlete kumine ter kurkume . svež peteršilj in koriander . konopljino olje . mleta oluščena konopljina semena
Bučo olupimo in narežemo na kose, korenje rahlo ostrgamo in naribamo (da je hitreje kuhano). Ajdovo kašo dobro speremo pod vročo vodo (če jo pred tem namočimo za nekaj ur, bo hitreje kuhana) in zakuhamo v vodi skupaj z zelenjavo. Kuhamo 15 minut, rahlo solimo, dodamo mleto kumine in kurkumo, peteršilj in koriander, po želji katera druga zelišča. Juho lahko dodatno začinimo s curry mešanico začimb ali sveže naribanim ingverjem ter limonino travo. Preden juho potrežemo, jo obogatimo z žličko konopljinega olja ter potresemo z mletimi oluščenimi konopljinimi semeni. Juho lahko po želji spasiramo ter sladimo z ovseno smetano.
KOMENTAR