200g kamutove ali pirine moke . 50g mandljeve moke . 50g kokosovih kosmičev . 1 žlica eko pecilnega praška . ščep soli . 1/4 žličke mlete vanilije . 80g kokosovega ali mandljevega olja . 1 dcl javorjevega sirupa . 1,5 dcl riževega napitka . manjša skodelica svežih borovnic ali 3 žlice domače borovničeve marmelade
Priprava:
1. V skledi najprej z vilicami dobro premešamo suhe sestavine: moko, kokosove kosmiče, pecilni prašek, sol in vanilijo. Zatem dodamo še tekoče sestavine: rižev napitek, javorjev sirup in kokosovo olje ter vso maso dobro premešamo.
2. Nato previdno v maso vmešamo še sveže borovnice ali nekaj žlic domače borovničeve marmelade (lahko tudi oboje). Če uporabljamo zmrznjene borovnice, jih najprej odtajamo in dobro odcedimo (oz. primerno zmanjšamo količino riževega napitka v zmesi, da ni preveč vodena).
4. Ko skorjica postane zlatorumene barve, tortice previdno vzamemo ven iz pečice. Počakamo, da se malo ohladijo, nato jih previdno zvrnemo iz pekača in narežemo na manjše trikotne kose. Zraven postrežemo najljubši Indy&Pippa eko sladoled.
KOMENTAR