Sestavine:
300 g kamutove moke . 130 g ajdove moke . 3 žlice vinskega kamna . 200 g bio rastlinske margarine (Alsan) . 1,5 dcl javorjevega sirupa . 3 žlice rastlinske smetane . 3 zvrhane žlice rožičeve moke . 1 žlica kakava v prahu . pol žličke cimeta . ščep soli . 1 dcl riževega napitka (po potrebi)
Priprava:
Moko dobro pomešamo s soljo, vinskim kamnom, cimetom, kakavom in rožiči. Dodamo stopljeno rastlinsko margarino, javorjev sirup ter rižev napitek po potrebi, da dobimo mehko testo. Testo pustimo počivati. Iz testa nato oblikujemo želene figure s pomočjo modelčkov ali pa prepustimo domišljiji prosto pot. Piškote pečemo v pečici na 180 stopinj okoli 12-15 minut (če oblikujemo kakšno večjo figuro, pečemo par minut dlje).
Namig:
V testo lahko poleg navedenih sestavin vmešamo tudi mlete mandlje, makova zrna ali kokosovo moko.
Enako testo kot za piškote uporabimo tudi za sadno pito. Nadev pripravimo poljubno. Npr. 3 manjša jabolka ali hruške ter dva kakija (oboje olupljeno, na kosih) popražimo v ponvi na kokosovem olju, dodamo ščep cimeta, žlico kokosovega sladkorja ter žlico mlete kokosove moke. Pripravljeno »čežano« namažemo na testo, ki smo ga pred tem popekli v pečici 10 minut na 180 stopinj. Pito pečemo v pečici še 15-20 minut ter okrasimo s piškoti.
Zadnje objave
Otroci in domača opravila Zgodba o zajčku Sladku in putki Zdravki Praznični rožičevi piškoti in piteKategorije
Recepti Zdrava juhica v vrtcih Food Revolution - Mali kuharski festival Prehrana in počutje Ustvarjalni natečaj Odnosi in vzgoja Kulinarična popotovanja ZgodbePrijava na novice
recepti in ideje za zdravo in barvito življenje:
KOMENTAR