100g rdeče pese . 150g buče (hokkaido ali maslenke) . 40g ajdove kaše . 2 žlici riževega zdroba . 8 dcl vode . 1 dcl rastlinske smetane (npr. riževe ali ovsene) . 1 zvrhana žlička himalajske soli (ali malenkost manj navadne, nerafinirane morske soli, po okusu) . 1 zravnana žlička timijana in limonine trave . 1 žlička rožičeve moke . 5 datljev . 1/2 žličke mešanice ayurvedskih začimb 'pitta' (koriander, janež, kardamom, cimet) . mleti mandlji in drobljena kakavova zrna za posip
Priprava:
Zelenjavo dobro operemo, olupimo in narežemo na drobne kose. Ajdovo kašo predhodno namočimo (tako je hitreje kuhana) in/ali dobro speremo ter zakuhamo v loncu z vodo, skupaj z zelenjavo, solimo. Ko zavre, dodamo začimbe, datlje in zdrob. Kuhamo 10-15 minut, na koncu dodamo še rastlinsko smetano in rožičevo moko in vse skupaj dobro zmiksamo s paličnim mešalnikom. Preden postrežemo, potresemo z mletimi mandlji, po želji tudi z drobljenimi kakavovimi zrni in datljem.
KOMENTAR